Певицата и актриса Шер приветства най-самотния слон в света“ в Камбоджа,

...
Певицата и актриса Шер приветства най-самотния слон в света“ в Камбоджа,
Коментари Харесай

Шер изпрати в дивото "най-самотния слон в света"

Певицата и актриса Шер приветства „ най-самотния слон в света “ в Камбоджа, където той започна нов живот в профилиран резерват дружно с 80 свои събратя. Допреди два дни 36-годишният Каваан обитаваше зоопарка в пакистанската столица Исламабад при мизерни условия за живот, само че беше избавен с помощта на намесата на звездата и редица природозащитници. 

Съдбата на слона предизвика световно състрадание, а акцията завърши с енергична поддръжка в обществените медии от страна на Шер. Тя пътува от Съединени американски щати до югоизточна Азия, за да го настани в новия му дом. Шер способства и финансово за разноските по преместването му, даже се срещна с премиера на Пакистан Имран Хан, който благодари за положените от нея старания па спасяването на слона. 

Кааван е живял в зоологическата градина в Исламабад в продължение на 35 години, множеството от които във вериги. През 2012 г. е изгубил партньорката си, починала след инфекция. Според ветеринаря доктор Амир Халил Кааван е бил с разрушено сърце, депресиран и измъчен от затлъстяване. Условията в зоопарка са били толкоз неприятни, че през май арбитър разпореди всички животни да бъдат преместени. След правосъдното разпореждане организацията за отбрана на животните Four Paws International, със седалище във Виена, бе натоварена със задачата да подкрепи преместването на Кааван.

Дегизирана с черна маска за лице, през вчерашния ден носителката на " Оскар " очакваше с табелка " Каваан " на летището в Сием Реап самолета, който докара слона.  " Тук той ще бъде същински благополучен ", коментира Шер, която се надява, че тестванията за 36-годишния гигант са завършили. 

Транспортирането на възрастен слон със аероплан не е лесна задача и е предприемано единствено няколко пъти. Помощниците бяха заредили багажника с 200 кг храна за седемчасовия полет, до момента в който в транспортния му сандък беше конфигурирана тръбна система, която е в положение на обработи до 200 литра урина. Каваан обаче се държал като умел пътник, хапнал и даже малко дремнал, облегнат на стената на клетката си. 

" Камбоджа има удоволствието да приветства Кааван. Той към този момент няма да бъде " най-самотният слон в света ", коментира заместник-министърът на околната среда Нет Феактра. Гигантът беше претрупан на камион за пътуването до провинция Одар Меанчей, където резерватът за диви животни, населяван от 80 други слона, е новият му дом. Шер следваше процесията в лек автомобил, като маршрутът на " ВИП пътника " мина и около историческия храм Анкор Ват. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР